HOE MAAK IK SMOKEY EYES?

Begin met het aanbrengen van foundation en breng een vleugje poeder aan op je oogleden.

Trek nu met een kohlpotlood een dikke lijn vlak langs je wimpers op het bovenste ooglid. Het lijntje hoeft niet perfect te zijn als het maar dicht bij de wimpers blijft. Laat het lijntje aan de uiteinde van je oog iets omhoog lopen, maar trek het niet te ver door. ( Laat het lijntje nooit omlaag lopen want dat geeft je een trieste of hangende blik. )

Vervaag het lijntje met een kwastje. Verdeel nu de kohl van het lijntje over het bewegende deel van je ooglid. Begin aan de buitenkant, plaats het kwastje op de uiteinde van het lijntje en beweeg het kwastje met de kohl nu over het ooglid richting de binnenste ooghoek. Als het goed is laat de kohl zich uitsmeren en kleurt je ooglid donker. Voor intense ogen kun je ook buiten het bewegende gedeelte van je oogleden kohl aanbrengen. Volg daarbij de vorm van je wenkbrauw bot en maak een mooie ronde boog. Als het goed is komt de boog richting je neus dichterbij je wenkbrauw en blijft er richting de buitenkant meer witte ruimte tussen de boog en je wenkbrauw over. die ruimte kun je later met een lichte highlight of oogschaduw inkleuren.

We hebben nu de basis van smokey eyes gelegd. Breng nu de oogschaduw aan. De contouren zijn getrokken het is nu een kwestie van invullen. Neem wat oogschaduw op het kwastje en breng het aan op de bewegende gedeelte van het ooglid. Begin aan de buitenkant en werk naar binnen toe. In het begin zit er meer oogschaduw op het kwastje waardoor de buitenkant nu donkerder is dan de binnenkant en dit is ook de bedoeling. Je kunt je ogen zo zwaar aanzetten als je zelf wilt. Er is niet gezegd dat je een grijze of zwarte oogschaduw moet gebruiken als je zwarte oogpotlood hebt gebruikt. Je bent geheel vrij in de kleuren combinaties. Zo kun je donker bruin oogpotlood met een donker grijze oogschaduw combineren, een zwart oogpotlood met een  bruine of donkergroene oogschaduw, een blauw oogpotlood met een blauwe, grijze, paarse of groene oogschaduw, enzovoorts.

Een lijntje langs de onderkant van je oog. Trek nu met hetzelfde kohlpotlood een lijntje vlak langs je wimpers aan de onderkant van je oog. Trek het lijntje helemaal door tot aan je binnenste ooghoek. Voor een extra intens effect kun je ook een lijntje in je oog trekken.

Vervaag het lijntje onder je oog voorzichtig met een kwastje en vermeng het vervaagde lijntje met een vleugje oogschaduw die je hebt gebruikt.

Share