MOOIE WENKBRAUWEN DOOR EPILEREN

Je wenkbrauwen in goede vorm brengen kan veel goed doen voor je gezicht. Het kan extra aandacht  naar je ogen brengen en geeft je gezicht een open uitdrukking. Het maakt je jonger en bovendien kan je zelf met weinig moeite en zonder kosten je wenkbrauwen trimmen. Maar je moet wel even weten hoe.

De Vorm:
Waar begint en eindigt de wenkbrauw?
Pak een potlood en houd deze rechtop langs de neusvleugel. Waar de punt van het potlood wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen.
Het hoogste punt valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenkbrauw taps toeloopt.

Epileren:
Wat heb je nodig. Een spiegel, goed licht en een pincet. Trek je huid glad en haal de ongewenste haartjes weg. Is het erg gevoelig dan kan je met een ijsklontje de huid eerst koelen.

Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen. Daarna de haartjes onder de wenkbrauwen. Verwijder nooit de haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen!!

Vind je je wenkbrauwen te vol dan kun je ze ook bijknippen. Duw met je vinger de wenkbrauw naar boven, tegen de groeirichting in en knip alles wat boven je vinger uit komt af.

Op dit moment zijn natuurlijk wenkbrauwen in de mode dus haal niet te veel weg.

Herstellen:

Heb je teveel haartjes weggehaald of van nature dunne wenkbrauwen of erger, je hebt je wenkbrauwen helemaal afgeschoren? Wat kun je dan doen.

Wenkbrauw poeder:

Er is een wenkbrauw poeder te koop, meestal in combinatie met sjablonen. De poeder kan je met een borsteltje opbrengen.

De kleur:

Zijn je wenkbrauwen te donker voor je gezicht of bij je haar, dan kun je ze met potlood of met poeder oplichten. Maar wenkbrauwen die hun kleur verliezen of grijs worden kunnen je ouder laten lijken.
Wil je je wenkbrauwen verven dan zijn er wel doe het zelf setjes te koop, maar wil je zeker zijn van een goed resultaat, ga dan naar een schoonheidsspecialiste.

Wenkbrauw potlood:

Poeder werkt meestal beter dan het tekenen van de wenkbrauwen met een wenkbrauw potlood. Hiermee krijg je vaak te dikke en onnatuurlijke lijnen en er is nogal wat oefening en een vaste hand voor nodig voor een goed resultaat.

Tips voor perfecte wenkbrauwen:

Zorg bij het epileren of bijtekenen van de wenkbrauw binnen deze lijnen blijft.
Gebruik voor het bijtekenen van de wenkbrauwen een poeder die een tint donkerder is dan je eigen haarkleur.
Als je een beetje haarlak op je wenkbrauw borsteltje doet en de wenkbrauw in vorm kamt blijft de wenkbrauw de gehele dag goed zitten.

Share